Skolekoncert på Kølvrå Skole


Super musikalsk oplevelse for hele skolen
 


Torsdag d. 2. februar gæstede musikerne Frans Bak og Mads Vinding Kølvrå skole.

Frans Bak, som i øvrigt stod bag grandprix hittet ” Danse i måneskin ” med Trine Dyrholm, betjente klaveret med en misundelsesværdig lethed, og Mads Vinding, som kendere betegner som ligeså god som navnkundige Niels Henning Ørsted Pedersen, bjergtog forsamlingen med sit sublime kontrabasspil. De to musikere har spillet sammen i en lang årrække og kender således hinanden særdeles godt bl.a. efter at have givet over 600 skolekoncerter.

Dette indgående kendskab udnyttes til det yderste, når parret f.eks. skaber en melodi over 4 tilfældige toner valgt af en dreng i 1. klasse. Det samme gjorde sig gældende, da Frans Bak improviserede en historie over 4 tilfældige ord. Han spillede samtidigt samtlige roller i stykket, mens lydkulissen blev lagt af Mads Vinding. I annoncen for koncerten stod der, at der ville blive lagt et æg. Det blev der også: Frans Bak lagde et æg – et rytmeæg, som han flittigt brugte, når han sammen med stemmen skabte komplicerede rytmer og fraseringer.
 


Mads Vinding hævdede, at han kunne lære en elev at spille kontrabas på et minut. Det var der desværre ikke tid til, så eleven måtte nøjes med at lære det halvt på et halvt minut! Efter det halve minut strøg pigen fra 2. klasse buen over kontrabassen til UG. Det er bestemt ikke så nemt, som det ser ud.

Alt i alt en virkelig god og professionel koncert med to meget dygtige musikere.