Teaterfestival april 2007
 

I anledning af Festival 2007 – teater for børn og unge i Viborg Kommune havde vi på Kølvrå Skole besøg af to teatergrupper: Teater Dyrelab med ”Sikke den brølede!” for de mindste og Det lille Turnéteater med ”Odysseus” for mellemgruppen.

I anledning af festivalen blev der pyntet op med figurerne Ejnar og Mirabelle og masser af balloner.

 

Teater Dyrelab: Sikke den brølede!


Jeg synes, det var et godt teater og sjovt, da hun skulle spise op. Det var også sjovt,
da hun tog skoletasken på hovedet.

Katrine 2. klasse.
 


Jeg synes, det var godt, da hun skulle spise op,
og da de blev bange for, at der var en løve, og at det bare var vaskemaskinen.

Lærke 2. klasse.

Det var sjovt at se teater. Jeg synes, at det var godt, da hun skulle spise op til
Hannes fødselsdag. Jeg synes også, det var godt den første skoledag,
da hun gemte sig under skoletasken.
Det var et godt teater.

Maria M. 1. klasse.

 

Det lille Turnéteater: Odysseus.


Tirsdag d. 17. skulle 3., 4., 5. og 6. klasse ned i skolens festsal. Dernede skulle vi se et teater, som hed ”Odysseus”. Det blev spillet af to mænd. Den ene spillede på en kontrabas, mens den anden viste skuespillet.
Der var tre akter, der varede ca. 65 min, og i hele den lange tid havde de fuldstændig fået publikums opmærksomhed. De spillede virkelig godt, og de havde alle os børns øjenkontakt hele tiden, hvilket var ret flot.
Der blev klappet og jublet, da stykket var færdigt. Det var virkelig et godt, flot og sjovt skuespil.

Isabella 5. klasse.
 


Vi syntes, at det med hesten var smart, fordi de troede, de havde vundet. 20 af Odysseus bedste mænd havde gemt sig i hestens mave, og om natten da fjenden havde drukket sig fulde, listede de 20 mænd sig ud af en lem i hestens mave. De åbnede porten så deres hær kunne komme ind og dræbe alle deres fjender, og så vandt de. Fortælleren havde også nogen gode replikker og var god til at spille sine forskellige roller som soldater.
Vi syntes, at det med Kyklopen var rigtig sjovt, og fortællerens bevægelser var sjove da Kyklopen spiste, han spiste dem ved at strække menneskerne ud som elastikker og spiste dem. Og da Odysseus gav Kyklopen vin, og sagde at hans navn var ingen og så drak Kyklopen meget vin, og blev fuld og faldt i søvn. Så snittede Odysseus mænd en træstamme spids og prikkede Kyklopens øje ud.
Vi syntes at fortælleren spillede sjovt når han spillede Kirke, og det var sjovt med Kirke der forvandlede Odysseus mænd til grise/svin. Der hvor Kirke fortalte dem om farerne de ville komme til på vej hjem, og det var sjovt da Kirke ville have Odysseus til at blive sammen med hende og leve lykkeligt til deres ende.

Af Christoffer og Frederik 4. kl.
 

Det var helt vildt sjovt, da han spillede Kirke, han gik og vrikkede med rumpen. Historien var rigtig god fx. Da hans tyve mænd bliver til grise, og da et bjerg kommer op af vandet med Skylla på. Skylla er en drage med tre hoveder. Fortælleren var rigtig god til at spille alle de forskellige roller. Musikeren var også rigtig god, fordi han fangede stemning godt.
De har valgt den helt rigtige historie, fordi den er rigtig spændende og sjov.
Godt det var i tre agter, så vi ikke skulle sidde helt stille og falde i staver.

Af Mathias og Nickolaj 4. kl.
 

Det var sjovt, da han spillede ham den tykke mand, for han tog sig på ballen, fordi han ikke kunne komme op på stole. Han prøvede at spænde Odysseus’ bue. Det var også sjovt, da han spillede Penelope, fordi han hele tiden lod som om han tog håret om bag øret. Han var rigtig god og skør til at spille Odysseus’ søn Telemachos, fordi stemmen var rigtig sjov. Ham på bassen var også rigtig godt til at lave lyde på bassen som passede til stykket, og han lavede også god musik til stykket. Man kunne næsten ikke holde op med at grine, fordi det var så sjovt og spændene, man blev helt opslugt af handlingen. På et tidspunkt besøger Odysseus en enøjet kyklop, som er meget stor, over 5 meter! Odysseus narrede kyklopen med noget vin. Han gav kyklopen så meget vin, at den blev fuld. Imens kyklopen var fuld spurgte den ”hvad hedder du?” Odysseus svarede ”ingen, mit navn er ingen” Og på den måde fik han stukket øjet ud på kyklopen. Da kyklopens venner kom, spurgte de ”hvem har stukket dig i øjet”? Kyklopen svarede ”ingen, ingen har stukket mig i øjet”

Af Henriette og Lee-Ann 4. kl.