Vingesus - fra natur - over fantasi - til kunst
 
Projekt Vingesus

Fra natur – over fantasi – til kunst.

 

For næsten 2 år siden holdt Kølvrå Skole sit 50-års jubilæum, og nu skal pengegaven til kunst omsættes. Alle elever bliver inddraget i projektet, som er blevet til under inspiration og kyndig vejledning af kunstneren Karin Olesen fra Viborg. Et udvalg bestående af skolens billedkunstlærere Elsebeth Mogensen, Tinne Granhøj og Kiss Bonnerup har deltaget i forberedelserne.

På vores skole har vi altid haft tradition for at lægge stor vægt på faget billedkunst og ofte hentet inspiration på egnens kunstudstillinger, hvilket ses tydeligt rundt omkring på skolens vægge og opslagstavler. Gennem projekt Vingesus vil vi gerne give eleverne mulighed for at opleve en kunstnerisk tilgang til deres eget billedskabende arbejde.

Kunstneren Karin Olesen er bl.a. kendt for sine farvestrålende og livsbekræftende malerier. Hendes opgave bliver at inspirere, igangsætte og vejlede alle vores elever fra 0.-6. kl. i deres billedmageri.

I uge 14 arbejdes tværfagligt med naturens fugle.
Bl. a. bliver skolens mange udstoppede fugle genstand for denne undervisning.

I uge 15 arbejdes udelukkende med fantasiens fugle.
Mandag er der fælles optakt, hvor Karin Olesen fortæller om sig selv og sin kunst. Derefter er der skitsetegning inspireret af de mange udstoppede fugles farver og former. Tirsdag og resten af ugen arbejder klasserne på skift i billedværkstedet med våde farver på store masonitplader under følgende titler: "Smukke fugle, Glade fugle, Farlige fugle, Fjollefugle og Kærestefugle." Arbejdet i værkstedet foregår under Karin Olesens kyndige vejledning af både børn og voksne.

Se billederne fra optakten.
Se billederne fra billedværkstedet.

Fredag kl. 10.30 holder eleverne fernisering, hvor de afslører resultaterne fra projekt Vingesus for hinanden. Hertil indbydes forældre og øvrige venner af skolen.

Se billederne fra ferniseringen.